مخابرات روستایی و راه دور
گسترش ارتباطات در سطح جهان استفاده از سیستم های مخابراتی را با ظرفیت وسیع تر، پوشش بیشتر و کیفیت بهتر ایجاب می کند. یکی از روش هایی که می تواند به طور مناسب جوابگوی نیازهای مناطق روستايي و مكان هاي دور از دسترس به جهت موقعیت جغرافیایی (به دليل محدوديت هاي ناشي از برد وعوارض زمين) باشد، استفاده از ماهواره های مخابراتی است.
با بهره گيري از ماهواره های مخابراتی، علاوه بر اینکه سازمان ها مي توانند خدمات خود را به صورت الكترونيكي به روستاييان عرضه نمايند و بسياري از مشكلات روستائيان مانند تردد به شهرها براي استفاده از خدمات دولتي رفع گردد، موجب اشتغال، توسعه منابع انساني، در دسترس قرار گرفتن اطلاعات براي عموم، کاهش هزينه هاي رفت و آمد، صرفه جوئي در وقت روستائيان و پاسخگوئي مناسب تر به دليل جلوگيري از ازدحام و ... خواهد بود.
مزایای ماهواره سبب شده تا ماهواره به عنوان مناسب ترین بستر ارتباطی در نقاط خاص و دورافتاده که دسترسی به بسترهای زمینی سخت و یا غیر ممکن است تبدیل شود.
جامعه اطلاعاتی در جهان در حال شکل گیری است و شهرها و روستاهای الکترونیکی که زیرمجموعه تفکر جامعه اطلاعاتی می باشند در سال های اخیر در دنیا مطرح شده اند. کشور ایران همگام با بسیاری از کشورهای پیشرو جهان نسبت به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات روستایی اقدام کرده است و تلاش میکند با استفاده از این فناوری خدمات دولتی را به دورترین نقاط کشور منتقل نماید.
شرکت ایکاست نیز با توجه به امکانات منحصر به فرد تلهپورت خود، پتانسیل مناسبی برای ارائه انواع سرویس های مخابرات روستایی داشته و آمادگی خود جهت همکاری با نهادهای ذیربط را اعلام میدارد. در زیر برخی از خدمات ایکاست برای فراهم کردن نیازهای این حوزه می باشد.
- اینترنت ماهواره ای: رساندن دسترسی اینترنت برای روستاهای دور افتاده و نقاط دور از دسترس از طریق لینک ارزان قیمت و قابل اعتماد ماهواره ای.
- بک هاول شبکه های سلولی: اتصال شبکه ی سلولی زمینی دور دستترین نقاط روی زمین به شبکه ی موبایل کشوری.