نفت و گاز
سهم بزرگی از موفقیت و پویائی در صنایع نفت و گاز، متعلق به بهره برداری و بکارگیری فناوریه ای نوین، به ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنعت نفت است. نمونه های موفق بسیاری در جهان وجود دارد که نشان می دهد بکارگیری فناوری های نوین به ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات توانسته است صنعت نفت و گاز کشورها را به صنعتی پویا، بهره ور و پیشرو تبدیل کند. فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک فناوری ویژه، می تواند در توسعه صنعت نفت ایران و ارتقاء افزایش درآمدهای حاصله در کلیه مراحل زنجیره ارزش نفت تاثیر اساسی گذاشته و موجب خلق ثروت در تولید نفت، علاوه بر فروش نفت گردد.در رابطه با رانش زمین و اینکه بخش زيادي از خطوط لوله در مناطق صعب العبور قرار داشته و اندازه گيري تنش خط لوله و ثبت اطلاعات مربوط به آنها بصورت مستمر از طريق نيروي انساني براحتي ميسر نبوده، لذا پايش مداوم وضعيت خطوط لوله مي تواند با بكارگيري شبكه اي از سنسورها به منظور پايش عوامل موثر در رانش صورت پذيرد. اطلاعات جمع آوري شده در اين سامانه مي بايست جهت تحليل و مديريت حفاظت خطوط لوله به پايگاه داده مركزي انتقال يابد. با توجه به اين موضوع كه در برخي نواحي، موانعي جهت برقراري ارتباط زميني وجود دارد، مي توان از طريق ارتباط ماهواره اي، اطلاعات جمع آوري شده را به پايگاه داده مركزي منتقل نمود و حتي در صورت نياز آلارم احتمال بروز رانش را به نزديكترين مركز كنترل ارسال نمود.
هزینه های سرسامآور جابجایی کارشناسان، متخصصین و مدیران از مناطق عملیاتی به شرکت، به صورت هزینه های آشکار و نیز از دست دادن زمان، نیرو و بازده کاری و فکری این افراد، به عنوان هزینه های پنهان، نیاز بسیاری را برای به کارگیری فناوری های مدرن ارتباطی، به خصوص ویدئوکنفرانس ایجاد کرده است. ویدئوکنفرانس یک فناوری منحصر به فرد است که برقراری ارتباط صوتی و تصویری (به صورت زنده) افراد را در مکان های مختلف با فواصل مختلف امکان پذیر می نماید. در کنار امکانات ارتباطی ویدئوکنفرانس، با بهره گیری از این سرویس می توانید در یک زمان واحد، در چندین مکان حضور داشته باشید.
در بحث حراست و حفاظت از تجهیزات نفتی و گازی به نصب دوربین های مدار بسته می توان اشاره کرد. این دوربین ها با کمک نرم افزارها و سیستمهای پیشرفته نصب شده بر آنها قابلیت های زیادی برای کنترل محیط پیرامون خود دارند و موجب حفاظت از تجهیزات صنعت نفت و اطمینان خاطر مصرف کنندگان انرژی (نفت و گاز) می شود. انتقال تصاویر زنده و مدیریت از راه دور عملیات سکوهای نفتی با استفاده از ماهواره به راحتی میسر می باشد.
ایکاست تجربه فراوانی در ارائه انواع خدمات ماهواره ای برای شرکت های فعال در زمینه نفت و گاز دارد و با دانش کافی از اهمیت ارتباطات مطمئن و دائم در صنعت نفت و حساسیت هایی که وجود دارد، آمادگی ارائه سرویس به کلیه شرکت های صنعت نفت و گاز را داراست. لذا خدمات زیر به عنوان سرویس های ارتباطی و ارزش افزوده برای استفاده در صنعت نفت و گاز آمادهی راه اندازی می باشد.
- اینترنت ماهواره ای: برقرار کردن ارتباط اینترنت برای خدمه ها و کارکنان ساکن بر روی سکوهای ثابت و متحرک استخراج و اکتشاف نفت و گاز.
- شبکه های اختصاصی: متصل کردن همه ی رایانه های مربوط به یک سازمان به یک شبکه ی منسجم جهت به اشتراک گذاشتن فایل و اطلاعات سازمانی به همراه خدمات ارزش افزوده ای همچون تلفن داخلی، فکس و غیره.
- آنتن های Auto Deploy: تجهیزات آنتن های ماهواره ای قابل نصب بر روی خودروهای نیمه سیار برای کاربردهای چاه های نفت سیار و خودروهای بحران.
- آنتن های دریایی: نصب آنتن با ردیابی سریع و خودکار ماهواره های زمین آهنگ مناسب برای سکوها و کشتی هایی که دینامیک بالایی دارند.
- بک هاول شبکه ی سلولی: تشکیل پوشش شبکه های مخابرات سلولی بر روی سکوهای نفتی به جهت سهولت در استفاده از خدمات ارتباطی کارکنان و خدمه ها.
- مخابرات M2M و تجهیزات ردیابی: ارسال و دریافت داده های کم حجم پروژه های SCADA و تجهیزات ردیابی ماهوارهای با پوشش کامل زمین.
- خدمات ماهواره ای متحرک: ارتباط صوتی، دیتا و پیامکی از طریق سیستم های موبایل ماهواره ای با ترمینال های کم حجم و سیار مناسب برای ارتباط سریع خدمه و کارکنان دکل های حفاری و کشتی های انتقال.